Home Σεμινάρια υγιεινής μαγειρικής Μικρά Μυστικά Της Κουζίνας
  • Πάντα βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό
  • Για να διατηρούν τα χόρτα το έντονο πράσινο χρώμα τους όταν είναι έτοιμα τα βουτάμε κατευθείαν από την κατσαρόλα σε νερό με παγάκια για 20” – 30”
  • Αν τα χόρτα είναι πολύ πικρά τα βράζουμε μαζί με μερικές πατάτες ή αλλάζουμε το νερό που βράζουν μία ή δύο φορές (δεν το συνιστώ)

 

  • Αν είναι αλμυρό το φαγητό το βράζουμε για λίγη ώρα με μία ή δύο πατάτες ή λίγο ψωμί
  •  Για να χυλώνουν τα φαγητά μας βάζουμε πατάτες και κουνάμε την κατσαρόλα ανά διαστήματα για να βγεί το άμυλο της πατάτας και να δέσει το φαϊ μας
  • Δεν βάζουμε αλάτι στα όσπρια την ώρα που βράζουν γιατί σκληραίνουν και καθυστερεί ο χρόνος βρασμού τους, αντιθέτως  για να μαλακώσουν πιο καλά τα όσπρια τα μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα σε αλατισμένο νερό
  • Για να χυλώσουν τα ρεβύθια λιώνουμε μερικά στο μπλέντερ τα προσθέτουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε ή προσθέτουμε αλευρολέμονο ή ο καλύτερος τρόπος όταν είναι έτοιμο το φαϊ κλείνουμε το μάτι χωρίς να κατεβάσουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για 5 λεπτά
  •  Όταν τηγανίζουμε πρέπει να ζεσταίνουμε πρώτα το τηγάνι και μετά να προσθέτουμε το λάδι
  • Αν δεν έχουμε αντικολλητικό τηγάνι καλό είναι να καίμε λίγο αλάτι στο τηγάνι ώστε να μην κολλάει το φαγητό
  • Για να είναι νόστιμα και τραγανά τα τηγανητά μας πρέπει να τα τηγανίζουμε λίγα λίγα για να μη πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού
  • Για να χρησιμοποιήσουμε ξανά το λάδι στο οποίο έχουμε ήδη τηγανίσει ρίχνουμε μία φέτα μελιτζάνας, διώχνει τις μυρωδιές