Συνοδεύει σαλάτες αλλά και μπιφτέκια.

Υλικά

  • 2 ώριμα αβοκάντος
  • 1/4 φλυτζ. σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο ή 1/4 φλυτζ. σησαμέλαιο
  • το χυμό 1 -2 λεμονιών
  • το ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1/2 κόκκινη ή πορτοκαλί πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουτ. της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουτ. της σούπας σπασμένο σιναπόσπορο

Παρασκευή

  1. Βάζουμε το λάδι , τον χυμό , το ξύδι, την πιπεριά , το αλατοπίπερο , το σιναπόσπορο και το σκόρδο μέσα στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πολτός.
  2. Προσθέτουμε τα αβοκάντος και τα ομογενοποιούμε.

TIPS

  • Μπορούμε να προσθέσουμε  πολτοποιημένους ωμούς ξηρούς καρπούς π.χ.  κάσιους, αμύγδαλα κ.λ.π. . ‘Ετσι έχουμε πιο πλούσια γεύση και το σπουδαιότερο συμπληρώνουμε θρεπτικά συστατικά -ασβέστιο, ιχνοστοιχεία- και έχουμε σαν αποτέλεσμα πληρέστερη διατροφή.
  • Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης .

Α.Χ.

  • Cris Geo

    Ωραίο, αυτό που μου χάλασε κάπως την γεύση είναι η πιπεριά.

    • Annahohlaki

      Eυχαριστούμε ,
      Cris Geo  καμμιά φορά οι πιπεριές πικρίζουν, ειδικά οι πράσινες, οι χρωματιστές έχουν πιο ήπια γεύση και σπάνια μπορεί να πικρίσουν.