Συνοδεύει σαλάτες αλλά και μπιφτέκια.
Υλικά
- 2 ώριμα αβοκάντος
- 1/4 φλυτζ. σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο ή 1/4 φλυτζ. σησαμέλαιο
- το χυμό 1 -2 λεμονιών
- το ξύσμα 1 λεμονιού
- 1/2 κόκκινη ή πορτοκαλί πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλατοπίπερο
- 1 κουτ. της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουτ. της σούπας σπασμένο σιναπόσπορο
Παρασκευή
- Βάζουμε το λάδι , τον χυμό , το ξύδι, την πιπεριά , το αλατοπίπερο , το σιναπόσπορο και το σκόρδο μέσα στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πολτός.
- Προσθέτουμε τα αβοκάντος και τα ομογενοποιούμε.
TIPS
- Μπορούμε να προσθέσουμε πολτοποιημένους ωμούς ξηρούς καρπούς π.χ. κάσιους, αμύγδαλα κ.λ.π. . ‘Ετσι έχουμε πιο πλούσια γεύση και το σπουδαιότερο συμπληρώνουμε θρεπτικά συστατικά -ασβέστιο, ιχνοστοιχεία- και έχουμε σαν αποτέλεσμα πληρέστερη διατροφή.
- Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης .
Α.Χ.