Το ίδιο αυτό μείγμα μπορούμε να το απολαύσουμε ωμό αλλά και ψητό στο φούρνο ή τηγανητό.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα
- 1 φλυτζάνι νιφάδες ή πίτουρο βρώμης
- 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 2-3 καρότα
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 2-3 κουτ. της σούπας μαϊντανό
- λίγο ξερό κοπανισμένο κόλιανδρο
- προαιρετικά μυζήθρα τόφου ή ζωικό τυρί
- σουσάμι άψητο
- αλατοπίπερο
Παρασκευή
- Τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε ελαφρά και τ’ αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη να μαραθούν για να τα στίψουμε κατόπιν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια , τα μυρωδικά και τρίβουμε τα καρότα.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι και φροντίζουμε να έχουμε ένα σταθερό αποτέλεσμα. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη παραπάνω βρώμη ή αυγό αν είμαστε γαλακτοχορτοφάγοι. Επίσης αν οι κολοκυθοκεφτέδες πρόκειται να ψηθούν, μπορούν να είναι και λίγο πιο μαλακοί.
- Εάν πρόκειται να φαγωθούν ωμοί τους τυλίγουμε με σουσάμι . Αν πρόκειται να ψηθούν μπορούμε και να τους αλευρώσουμε ή να τους πανάρουμε .
TIPS
- Η προσθήκη τυριού είναι προαιρετική Η συνταγή της ωμής φυτικής μυζήθρας βρίσκεται στον ιστότοπό μας.
- Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα μυρωδικά όπως μυρώνια , καυκαλίδες .
Α.Χ.