Home οικολογικά νέα Tα νέα της Γης Επικίνδυνες Ουσίες σε Καλλυντικά και Προϊόντα Καθαρισμού

 

Προπύλιο, μεθύλιοαιθύλιο και βουτύλιο, δηλάδή Παραβένες (Parabens).
Πρόκειται για επικίνδυνα χημικά συνθετικά που θεωρούνται ως υποκατάστατα του σαπουνιού.
Οι Παραβένες εμποδίζουν την ανάπτυξη των μικροβίων, επίσης περιέχονται και σε ένα μεγάλο αριθμό καλλυντικών ως συντηρητικά.
Όμως προκαλούν  επικίνδυνες παρενέργειες όπως καρκίνο του στήθους στις γυναίκες καθώς και διάφορες αλλεργίες.

  Ένα άλλο επικινδυνο χημικό συστατικό είναι το άρωμα.Το άρωμα αποτελείται από χημικές ενώσεις και όχι από φυσικά συστατικά. Το συνθετικό άρωμα περιέχει επικίνδυνες ουσίες οι οποίες προκαλούν συμπτώματα όπως μη φυσιολογική ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων, αραίωση του σπέρματος στους άντρες και πρόωρη εφηβεία στις γυναίκες και αυτές οι ουσίες υπάρχουν μέσα στα καθαριστικά του σώματος και των μαλλιών καθώς και στα καλλυντικά.

 

 

Υπάρχει επίσης το Paraffinum liquidum ένας παράγωγο του πετρέλαιου το οποίο προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, αφυδάτωση, σπυράκια κ.α.

Ακόμη ένα άλλο επικίνδυνο συνθετικό χημικό είναι το αιθυλενο-δινιτρύλο που  καταπολεμάει τις οξειδωτικές ουσίες και υπάρχει  στα μαλακτικά ρούχων. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν ληφθεί υπόψη ότι ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας το εμπεριέχει στις ουσίες που προκαλούν τερατογενέσεις! Αυτό συμβαίνει επειδήδεν αφήνει τους πόρους του δέρματος να οξυγονωθούν και να διώξουν τις τοξίνες του οργανισμού.

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα επικίνδυνα χημικά συστατικά που εμπεριέχονται σε πολλά προϊόντα που σαρώνουν κυριολεκτικά την αγορά.

Προτιμάτε πάντα βιολογικά καλλυντικά και προϊόντα καθαρισμού, στα συμβατικά προϊόντα να ελέγχετε την ετικέτα.