Oι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε βιολογικά τρόφιμα διότι θέλουνε να αποφύγουνε τα συνθετικά φυτοφάρμακα. Πλέον υπάρχει και ένας ακόμη καινούργιος λόγος για να επιλέγονται τα βιολογικά προιόντα. Τα οργανικά τρόφιμα είναι περισσότερο θρεπτικά σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Νιούκάστλ, που πολύ σύντομα θα δημοσιευτεί.
Για τέσσερα χρόνια, οι ερευνητές καλλιέργησαν φρούτα και λαχανικά και ανέθρεψαν εκτρεφόμενα ζώα σε γειτονικές βιολογικές και μή βιολογικές εκτάσεις 725 αγροτικών στρεμμάτων στην Βορειοανατολική Αγγλία. Βρήκαν:
- Ότι το βιολογικό σιτάρι, οι ντομάτες, τα κρεμμύδια, το μαρούλι, και το λάχανο είχαν 20 με 40% πιο βασικές βιταμίνες και μέταλλα όπως είναι οι βιταμίνες A και C καθώς και η βήτα-καροτίνη.
- Οι πατάτες, τα ακτινίδια, και τα καρότα είναι υψηλότερα στη τόνωση του ανοσοποιητικού της βιταμίνης C από τα αντίστοιχα λαχανικά που παράγονται με χημική μέθοδο.
- Το βιολογικό γάλα περιέχει καλύτερη αναλογία καλών και κακών λιπαρών οξέων και περισσότερη βιταμίνη E., ένα σημαντικό καρδιαγγειακό αντιοξειδωτικό.
http://www.ecotimes.gr