Υλικά
- 500 γρ. γιαούρτι ζωικό ή φυτικό
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος ή κρέμα σόγιας
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα ή 2 φλυτζάνια κρέμα σόγιας επιπλέον με 5 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη χτυπημένη ελαφρά να γίνει σαν γιαούρτι
- χυμό 3 λεμονιών.
- ξύσμα από 2 λεμόνια.
- 1 φασολάκι βανίλιας ή 3 βανιλίνες.
- 4 κουταλιές του γλυκού αγάρ-αγάρ.
- 8 μπισκότα ολικής άλεσης ή τραγανά σπιτικά κουλουράκια .
- γλυκό κουταλιού λεμόνι προαιρετικά
Παρασκευή
- Στο μίξερ κάνουμε σκόνη τα μπισκότα και τα μοιράζουμε σε 6 -8 ποτήρια.
- Βράζουμε το μισό χυμό με 2-3 κουταλιές νερό και το αγάρ-αγάρ μέχρι να λιώσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τη κρ. γάλακτος μέχρι ν’αποκτήσει την υφή του γιαουρτιού.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά ,αλλά πολύ απαλά, προσέχουμε να έχει κρυώσει αρκετά το μείγμα του αγάρ-αγάρ.
- Μοιράζουμε το παρασκεύασμα στα ποτήρια και το αφήνουμε για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Στολίζουμε με γλυκό κουταλιού λεμόνι.
TIPS
Aν θέλουμε πιο απαλή υφή μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε αγάρ- αγάρ και να χτυπήσουμε πολύ καλά τη κρ. γάλακτος.
Μπορούμε να αφαιρέσουμε τελείως το ζαχαρούχο και να προσθέσουμε 200 γρ. ακόμα γιαούρτι και 100 gr άχνη ζάχαρη.
VEGANS
Για όσους δεν τρώνε γαλακτοκομικά μπορούν να αντικαταστήσουν το γιαούρτι με γιαούρτι σόγιας,
την κρέμα γάλακτος με φυτική κρέμα η κρέμα σόγιας και αντί για ζαχαρούχο γάλα προσθέστε
200 γρ. επιπλέον γιαούρτι σόγιας και 100 γρ. άχνη ζάχαρη
Α.Χ.