Δυναμωτικά γλυκάκια, πλούσια σε ασβέστιο και ιχνοστοιχεία.
Υλικά
- 2 φλυτζάνια ασπρισμένα αμύγδαλα
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγάβης
- 3 ” ” ” βούτυρο καρύδας
- 1 κουτ. του γλυκού ανθόνερο ή ροδόνερο
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- προαιρετικά 1/2 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
Παρασκευή
- Μουσκεύουμε τα αμύγδαλα για 8-10 ώρες σε χλιαρό νερό και κατόπιν τα ξεφλουδίζουμε . Εάν θέλουμε όμως μπορούμε να τα αφήσουμε και με τα φλούδια τους.Η βασική διαφορά είναι στο χρώμα κυρίως .
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά και τα κονιορτοποιούμε.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και και τα κάνουμε μια ζύμη .
- Η άχνη θα μας βοηθήσει να πλάσουμε πιο εύκολα τη ζύμη.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες ίσες με ένα καρυδάκι και πλάθουμε σε ότι σχήματα μας αρέσουν. Λίγη άχνη ζάχαρη στα χέρια μας βοηθά για να μην κολλάνε .
TIPS
- Μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα πορτοκαλιού και 2 κουτ. της σούπας βιολογικό κακάο και να αφαιρέσουμε το ανθόνερο.Τυλίγουμε τις μπουκίτσες στο κακάο και τις μεταμορφώνουμε σε σοκολατένια λιχουδιά.
- Για να τους δώσουμε ένα απαλό ροζ χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές παντζαρόζουμο , το οποίο το παίρνουμε αφήνοντας ένα ψιλοκομμένο παντζάρι μέσα σε λίγο χλιαρό νερό -ίσα να το σκεπάζει-για ένα βράδυ. Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα πορτοκαλιού για να σκεπάσει οποιαδήποτε ιδιαίτερη μυρωδιά του παντζαριού.
A.X.