Home οικολογικά νέα ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ = ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

 Η χορτοφαγία δεν κάνει κάλο μόνο σε μας και στα ζώα , άλλα και στον πλανήτη.  Πολλοί επιστήμονες που ασχολούνται με την οικολογία και το περιβάλλον, τονίζουν ότι η χορτοφαγία μπορεί να λύσει το πρόβλημα της πείνας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ποσότητα σιτηρών που χρειάζεται μία αγελάδα για να τραφεί, μπορεί να εξασφαλίσει  τροφή σε πολύ περισσότερους ανθρώπους απ’ αυτούς που θα τρέφονταν από το κρέας της .

Έχει αποδειχθεί ακόμη, ότι οι ποσότητες του νερού, των καυσίμων και της ενέργειας που καταναλώνεται για την εκτροφή ζώων και την επεξεργασία κρεάτων, είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερες απ’ αυτές που χρειάζονται για την παραγωγή και κατεργασία όσπριων, λαχανικών, κτλ.

Η χορτοφαγία επομένως αποτελεί και ένα πολύ βασικό παράγοντα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Ένας από τους βασικούς λόγους της καταστροφής του Αμαζόνιου είναι ότι μετατρέπεται το δάσος σε φυτείες σόγιας ώστε να παραχθούν ζωοτροφές για τις κότες στην Κίνα και αφού το πρώτο είδος διατροφής στην Κίνα είναι το κοτόπουλο φανταστείτε πόση σόγια χρειάζονται !!

 

Η Frances Moore Lappe στο βιβλίο της  “Diet for a Small planet” λέει «Το να εκτρέφει κανείς ζώα για κρέας έχει τις επιπτώσεις του. Οδηγεί σε καταστροφή τα δάση, στην άνοδο της θερμότητας της γης, στην μόλυνση του νερού, στην έλλειψη νερού, της σταδιακής μετατροπής της γης σε έρημο, στην λάθος διαχείριση ενεργειακών πηγών και στην παγκόσμια πείνα.
Η χρήση της γης, νερού, ενέργειας και ανθρώπινου κόπου για να παράγουμε κρέας δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χρησιμοποιούμε τις πηγές της γης.»

 

Η κτηνοτροφία παράγει περισσότερα αέρια, υπεύθυνα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, από όλες τις άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες μαζί.
H κτηνοτροφία δεν είναι υπεύθυνη μόνο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά και για την μόλυνση του αέρα, την επιβάρυνση του πόσιμου νερού, την  καταστροφή των δασών .


Αναρτήθηκε την 5 Apr στην κατηγορία οικολογικά νέα / Χορτοφαγία