- 2 μεγάλα κολοκύθια
- 2 καρότα
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
Σάλτσα
- 2 ντομάτες
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο
- 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουτ. του γλυκού ξερό βασιλικό
- 2-3 λιαστές τοματούλες
“Τυρί”
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- 1 χούφτα ωμά αμύγδαλα ή κάσιους
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Κόβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα με έναν σπιράλ κόφτη ή με τη μηχανή του τυριού , ψιλικόβουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι, βάζουμε σε ένα μπολ τα σπαγγέτι με τα μυρωδικά και προσθέτουμε τη σάλτσα.
- Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι τα υλικά για το “τυρί” (χρειάζεται αρκετό αλάτι για να δίνει αίσθηση τυριού).
- Μοιράζουμε σε δύο πιάτα τα σπαγγέτι , βάζουμε τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το “τυρί”.
TIP
Αποφεύγουμε να βάλουμε αλάτι από την αρχή πάνω στα λαχανικά για να μην αποβάλλουν τα υγρά τους, αλλά ούτως ή άλλως είναι φαγητό που δεν μπορούμε να το αφήσουμε να φαγωθεί αργότερα (όπως άλλωστε όλα τα λαχανικά) γιατί μαραίνεται .