Υλικά για 2 άτομα
Σπαγγέτι

  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 καρότα
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο

Σάλτσα

  • 2 ντομάτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ξερό βασιλικό
  • 2-3 λιαστές τοματούλες

“Τυρί

  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 χούφτα ωμά αμύγδαλα ή κάσιους
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  • Κόβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα με έναν σπιράλ κόφτη ή με τη μηχανή του τυριού , ψιλικόβουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι, βάζουμε σε ένα μπολ τα σπαγγέτι με τα μυρωδικά  και προσθέτουμε τη σάλτσα.
  • Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι τα υλικά για το “τυρί” (χρειάζεται αρκετό αλάτι για να δίνει αίσθηση τυριού).
  • Μοιράζουμε σε δύο πιάτα τα σπαγγέτι , βάζουμε τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το “τυρί”.
TIP
Αποφεύγουμε να βάλουμε αλάτι από την αρχή πάνω στα λαχανικά για να μην αποβάλλουν τα υγρά τους, αλλά ούτως ή άλλως είναι φαγητό που δεν μπορούμε να το αφήσουμε να φαγωθεί αργότερα (όπως άλλωστε όλα τα λαχανικά) γιατί μαραίνεται .