- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 φλυτζάνι κινόα
- 1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο
- 3 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
- αλάτι-πιπέρι
- 50 γρ. μαργαρίνη
- παρμεζάνα ή κάποιο μη-γαλακτοκομικό τυρί κατά βούληση
- 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Παρασκευή
- Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι
- Προσθέτουμε την κινόα ,αφού προηγουμένως τη έχουμε ξεπλύνει πολύ καλά και τη γυρνάμε μερικές φορές να λαδωθεί καλά
- Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμισθεί το οινόπνευμα
- Ρίχνουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά (δεν χρειάζεται να ρίχνουμε όπως στο ρύζι λίγο-λίγο το ζωμό)
- Προσθέτουμε το αλατοπίπερο
- Όταν η κινόα είναι έτοιμη (εάν χρειαστεί ώσπου να βράσει κι άλλο υγρό ,φυσικά προσθέτουμε) την κατεβάζουμε από την φωτιά και
- Ρίχνουμε τη μαργαρίνη ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ρίχνουμε και το τυρί
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας επάνω το μαιντανό.
TIP
Σ’ αυτή τη βάση μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι υλικό μας αρέσει για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.
Α.Χ.