Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Παπαρδέλες με πορτσίνι (βασιλομανίταρα) και γκοργκοντζόλα

Υλικά για 2 άτομα
250 γρ. παπαρδέλες
250γρ. μανιτάρια πορτσίνι ή 25 γρ. αποξηραμένα
6 ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
μία πρέζα θυμάρι
μια πρέζα πιπερι καγιέν
ελαιόλαδο
αλάτι
Προετοιμασία
κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες,κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γκοργκοντζόλα και με ένα πιρούνι λιώνουμε το τυρί να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ταυτόχρονα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε τον μισό μαϊντανό τα ντοματίνια και το πιπέρι καγιέν, τα αφήνουμε στην φωτιά 1-2 λεπτά, τα ζυμαρικά μας μέχρι τώρα πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμα, με μια πηρούνα τα μεταφέρουμε από την κατσαρόλα στο τηγάνι χωρίς να τα στραγγίσουμε (το νερό των ζυμαρικών έχει άμυλο και θα βοηθήσει να δέσει η σάλτσα μας), χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το 1/3 από το τριμμένο τυρί και το μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε διαρκώς,ρίχνουμε και το θυμάρι, μετά από 2 με 3 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο.

σερβίρουμε πασπαλίζοντας το πιάτο μας με το υπόλοιπο τυρί και τον μαίντανό.