Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Μους φράουλας ή ανανά (με αγάρ-αγάρ)

Υλικά   για 6-8 μερίδες

  • 400 γρ. γιαούρτι ζωικό ή σόγιας.
  • 400 γρ. φυτική κρέμα.
  • 400 γρ φράουλες ή ανανά κονσέρβα.
  • Βανίλια ή βανιλίνη.
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη.
  • 5 κουταλάκια αγάρ-αγάρ.
  • 10 μπισκότα ολικής ή τραγανά κουλουράκια.

Παρασκευή

  • Τρίβουμε σε σκόνη τα μπισκότα και τα μοιράζουμε σε 6-8 ποτήρια.
  • Λιώνουμε τις φράουλες ή ψιλοκόβουμε τον ανανά.
  • Χτυπάμε τη κρέμα  και προσθέτουμε την άχνη.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά αλλά προσεχτικά και προσέχουμε να έχει κρυώσει το μείγμα του αγάρ-αγάρ.
  • Μοιράζουμε στα ποτήρια και στολίζουμε με φρέσκα φρούτα.
    Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

TIPS

  • Αν θέλουμε βάζουμε μια στρώση μπισκότο ,μια στρώση μους ,ψιλοκομμένα φρούτα, και πάλι μπισκότο και μους
  • Το αγάρ-αγάρ είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως - χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο, κάλλιοφώσφορο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, επίσης σε ασβέστιο και βιταμίνες Β, Ε, Κ. Με τις ίνες που περιέχει βοηθά στο πεπτικό και τη δυσκοιλιότητα αλλά και στον έλεγχο της όρεξης  και της χοληστερίνης.
A.X.