- 400 γρ. γιαούρτι ζωικό ή σόγιας.
- 400 γρ. φυτική κρέμα.
- 400 γρ φράουλες ή ανανά κονσέρβα.
- Βανίλια ή βανιλίνη.
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη.
- 5 κουταλάκια αγάρ-αγάρ.
- 10 μπισκότα ολικής ή τραγανά κουλουράκια.
Παρασκευή
- Τρίβουμε σε σκόνη τα μπισκότα και τα μοιράζουμε σε 6-8 ποτήρια.
- Λιώνουμε τις φράουλες ή ψιλοκόβουμε τον ανανά.
- Χτυπάμε τη κρέμα και προσθέτουμε την άχνη.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά αλλά προσεχτικά και προσέχουμε να έχει κρυώσει το μείγμα του αγάρ-αγάρ.
- Μοιράζουμε στα ποτήρια και στολίζουμε με φρέσκα φρούτα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
TIPS
- Αν θέλουμε βάζουμε μια στρώση μπισκότο ,μια στρώση μους ,ψιλοκομμένα φρούτα, και πάλι μπισκότο και μους
- Το αγάρ-αγάρ είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως - χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο, κάλλιο, φώσφορο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, επίσης σε ασβέστιο και βιταμίνες Β, Ε, Κ. Με τις ίνες που περιέχει βοηθά στο πεπτικό και τη δυσκοιλιότητα αλλά και στον έλεγχο της όρεξης και της χοληστερίνης.
A.X.