Μια παραδοσιακή συνταγή με μορχέλες που την έφτιαχναν την Άνοιξη στα ορεινά χωριά στο Καρπενήσι , με φρέσκες αλατισμένες μυζήθρες ή φέτα.

Υλικά

  • 10 μορχέλες
  • 300 γρ. μυζήθρα ή φέτα
  • 100 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 4 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • πιπέρι και αλάτι με προσοχή
  • προαιρετικά 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι

Παρασκευή

  • Πλένουμε πολύ καλά με αλατόνερο τις μορχέλες ,γιατί κρατάνε χώμα και σκόνη στις εσοχές τους και τις ξεπλένουμε .
  • Θρυμματίζουμε το τυρί και ψιλοκόβουμε  τα μυρωδικά, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  • βγάζουμε τα κοτσάνια από τις μορχέλες και τις γεμίζουμε .
  • Αραδιάζουμε σ’ ένα ταψάκι με λίγο λάδι
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 20΄
  • Σερβίρουμε προσθέτοντας ελάχιστο λαδόξυδο και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Α.Χ.