Μια παραδοσιακή συνταγή με μορχέλες που την έφτιαχναν την Άνοιξη στα ορεινά χωριά στο Καρπενήσι , με φρέσκες αλατισμένες μυζήθρες ή φέτα.
Υλικά
- 10 μορχέλες
- 300 γρ. μυζήθρα ή φέτα
- 100 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 4 κουταλιές της σούπας άνηθο
- πιπέρι και αλάτι με προσοχή
- προαιρετικά 1 μικρή καυτερή πιπεριά
- φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
Παρασκευή
- Πλένουμε πολύ καλά με αλατόνερο τις μορχέλες ,γιατί κρατάνε χώμα και σκόνη στις εσοχές τους και τις ξεπλένουμε .
- Θρυμματίζουμε το τυρί και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- βγάζουμε τα κοτσάνια από τις μορχέλες και τις γεμίζουμε .
- Αραδιάζουμε σ’ ένα ταψάκι με λίγο λάδι
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 20΄
- Σερβίρουμε προσθέτοντας ελάχιστο λαδόξυδο και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Α.Χ.