Υλικά
500 ml χυμός φρούτων από αποχυμωτή (ροδάκινα-νεκταρίνια-αχλάδια-μήλα κ.λ.π.) μαζί με χυμό πορτοκάλι ή μανταρίνι.
Ή αν προτιμάτε σκέτο χυμό πορτοκαλιού ή μαζί με ελαφρύ σιρόπι από κομπόστα φρούτων.
Ή ακόμα και 250 gr λιωμένες στο μίξερ φράουλες μαζί με 250 gr χυμό πορτοκάλι.
400 gr φρούτα κομμένα σε κύβους ή σκέτες φράουλες ,( ανάλογα την εποχή και το τι χυμό έχετε βάλει).
2-3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη ή μέλι.
Αν έχουμε χρησιμοποιήσει σιρόπι από κομπόστα μειώνουμε τη ζάχαρη.
4 κoυταλιές της σούπας αγάρ-αγάρ
Παρασκευή
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το μισό χυμό με τη ζάχαρη και το αγάρ-αγάρ ώσπου να λειώσουν.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και μοιράζουμε σε ποτήρια ή σε μια φόρμα δαχτυλίδι.
Τ’αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5-6 ώρες.
TIPS
Το αγάρ-αγάρ δεν βοηθά σε παρασκευές που περιέχουν σοκολάτα ή ξύδι.