Το γκομάσιο στην Βιετναμέζικη κουζίνα, βάσει της Ταοϊστικής φιλοσοφίας των 5 στοιχείων , ανήκει στην ομάδα του μετάλλου.
Λέγεται οτι έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες . Το χρησιμοποιούν σαν καρύκευμα και όχι μόνο.
Είναι πολύ νόστιμο και εύκολο για να το φιάξει κάποιος .
Δεν θα το πιστεύεται πόσο νοστιμίζει τα φαγητά και ιδιαίτερα τα άσπρα ρύζια , ενώ συγχρόνως λειτουργεί μακροβιοτικά βοηθώντας στην τόνωση και αύξηση της ενέργειας.
Υλικά
- 100 gr χονδρό θαλασσινό αλάτι
- 500 gr άψητο σουσάμι
Παρασκευή
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το αλάτι με το σουσάμι και το ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί.
Το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην καεί και να ψηθεί ομοιόμορφα.
Όταν ετοιμαστεί συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε για να μην καεί στο καυτό τηγάνι.
Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κατόπιν το περνάμε από το μίξερι μέχρι να γίνει χονδροκομμένη σκόνη ή όσο λεπτό μας αρέσει.
Το χρησιμοποιούμε πασπαλίζοντάς το πάνω σε σερβιρισμένο φαγητό ,όπου δίνει υπέροχη γεύση καβουρδισμένου σουσαμιού.
Α.Χ.