300 γρ. σπαγγέτι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άγρια ρόκα
χυμό από μισό λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
πλένουμε την ρόκα και κόβουμε τα κοτσάνια ,καθαρίζουμε τα σκόρδα .
βάζουμε μια κατσαρόλα 1,5 λίτρο νερό στην φωτιά ,μολις αρχίσει να βράζει
ρίχνουμε αρκετό αλάτι και προσθέτουμε τα σπαγγέτι .
ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο ,μόλις παρει χρώμα προσθέτουμε τα 2/3 απο την ρόκα , αλλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε 2 λεπτά , σβήνουμε με τον χυμό από το λεμόνι.
3 με 5 λεπτα (ανάλογα με το πόσο al tente τα θέλετε) πριν να ειναι έτοιμα τα σπαγγέτι τα βγάζουμε με μία πηρούνα από την κατσαρόλα χωρίς να τα στραγγίσουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι (το άμυλο που έβγαλαν τα ζυμαρικά στο νερό βοηθάει στο να δέση η σάλτσα) .
Αφήνουμε άλλα 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς και είναι έτοιμο.
Στο πιάτο στολίζουμε με την υπόλοιπη ωμή ρόκα
Κυνήγι άγριας ρόκας !!