Υλικά για 2 άτομα

300 γρ. σπαγγέτι

100 γρ. σαλάμι σόγιας

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

100 γρ. καπνιστό τυρί μετσοβόνε (η άλλο καπνιστό τυρί )κομμένο σε κύβους

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 βιολογικά αυγά

1/2 ματσάκι  μαϊντανό

100 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι  - πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το σαλάμι σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μαζί με το σκόρδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι.

Σε άλλο μάτι βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό και  3 λεπτά πριν από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στην συσκευασία τους τα βγάζουμε με μια πιρούνα και χωρίς να τα στραγγίσουμε τα βάζουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο από το βραστό νερό ,την μίση παρμεζάνα και το μετσοβόνε .

Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει το νερό ανακατεύοντας διαρκώς,.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με την υπόλοιπη  παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα, ξαναβάζουμε το τηγάνι στο μάτι για 1 λεπτό ώστε να δέσει η κρεμά από τα αυγά.

Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε χοντροκομμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

vegVEGANS

 

Όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά μπορούν αντί για καπνιστό τυρί να βάλουν καπνιστό τοφου και αντί για αυγά  να χρησιμοποιήσουν φυτική κρεμά .