Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό πατάτες ,12 χορτοφαγικά λουκάνικα ,1 κιλό ώριμες ντομάτες ,1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτες ,2 φύλλα δάφνης ,1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη ,1 κοφτή κουταλιά του γλυκού κανέλα ,3 σκελίδας σκόρδο ,1 μεγάλο κρεμμύδι ,200 γρ. ελαιόλαδα ,1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος ,1 ποτήρι λευκό κρασί ,1/2 ματσάκι μαϊντανό ,αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και βάζουμε τα λουκάνικα κομμένα σε τέταρτα ,το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνατες και τις ρίχνουμε και αυτές στην κατσαρόλα.

ρίχνουμε τον πελτέ και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ,σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε τις ντομάτες που πριν έχουμε περάσει από τον τρίφτη, και τα μπαχαρικά, συμπληρώνουμε με νερό αν χρειαστεί ισα για να σκεπάσει το φαγητό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 με 40 λεπτά.

Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

                          ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Λαδώνουμε ελαφρά τα λουκάνικα και τα ψήνουμε στο γκριλ  για 5 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά . Βάζουμε ένα ποτήρι νερό στην κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας λάδι και μόλις αρχίζει να βράζει βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα μαραίνουμε για 5 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους, προσθέτουμε  τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε νερό ίσα να σκεπάσει το φαγητό και σιγοβράζουμε για 30 με 40 λεπτά.

veg                                      VEGANS

Όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν φυτικό βούτυρο ή να μη βάλουν καθόλου, το αποτέλεσμα είναι πάλι πολύ γευστικό .