Υλικά για 4 άτομα
2 φλιτζάνια κιμά σόγιας κοκκινιστό
500 γρ. χοντρά μακαρόνια
2 φλιτζάνια μπεσαμέλ
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές. σούπας τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια al tente (να είναι λίγο σκληρά), σε μια λεκανίτσα τα ανακατεύουμε με λίγη από την μπεσαμέλ και τα στρώνουμε σε ένα ταψί.
Απο πάνω βάζουμε τον κιμά και μετά την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την φρυγανιά
Και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 για 30 με 40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
VEGANS
Όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά μπορούν να αφαιρέσουν τα τυριά και αντί για μπεσαμέλ να βάλουν πουρέ πατάτας που θα προετοιμάσουν ως εξής: Παίρνουμε 4 μεγάλες πατάτες τις πλένουμε καλά και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο, τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να γίνουν μαλακές ,τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε στον μύλο ή με ένα πιρούνι, προσθέτουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό, 3 κουταλιές σούπας φυτική κρεμά, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και άσπρο πιπέρι , ανακατεύουμε καλά με αυγογδάρτη.
Αν θέλουμε ο πουρές να γίνει πιο αφράτος ώστε να απλώνεται πιο εύκολα προσθέτουμε κι άλλο νερό και κρέμα.