Home Featured Μικρότερα ποσοστά καρκίνου στους χορτοφάγους σε σχέση με όσους τρώνε κρέας.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές πανεπιστημίων της Βρετανίας και της Ν. Ζηλανδίας, μεταξύ περίπου 60.000 ανθρώπων, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «British Journal of Cancer».
Η έρευνα διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ότι όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, έχουν σημαντικά μικρότερα ποσοστά εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, ιδίως του αίματος, του στομάχου και της ουροδόχου κύστης, όχι όμως του εντέρου ή της μήτρας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες,  33% των κρεατοφάγων  θα εμφανίσουν καρκίνο στη διάρκεια της ζωής τους, για τους χορτοφάγους το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο στο 29% περίπου.

Ειδικά για τους καρκίνους του αίματος και της λέμφου, οι χορτοφάγοι έχουν τις μισές πιθανότητες σε σχέση με τους κρεατοφάγους να εμφανίσουν καρκίνο. Για το πολλαπλό μυέλωμα, μια σχετικά σπάνια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών, οι χορτοφάγοι έχουν 75% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης της ασθένειας.

Τα  ανωτέρω ποσοστά ισχύουν για αυστηρούς χορτοφάγους, που δεν τρώνε ούτε ψάρι. Στις περιπτώσεις των pescetarians (χορτοφάγων που τρώνε και ψάρι), υπάρχουν μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, αλλά οχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Διαβαστε για τα οφέλη της χορτοφαγίας στην υγεία