Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] Πέννες Νορτσίνα (Πέννες με κιμά απο χορτοφαγικά λουκάνικα)

Υλικα για 3 ατομα

 

500 γρ. πεννες

6 χορτοφαγικα λουκανικα

250 γρ. κρεμα γαλακτος

1 ποτηρι λευκο κρασι

1 κουτ. σουπας δεντρολιβανο

2 κουτ. σουπας ελαιολαδο

1 κουτ. σουπας φυτικο βουτυρο

100 γρ. τριμμενη παρμεζανα

1/2 ματσακι μαιντανο

αλατι

πιπερι

Εκτέλεση

Ζεσταινουμε το λαδι και το βουτυρο σε ενα μεγαλο τηγανι και βαζουμε τα λουκανικα που πριν εχουμε κοψει σε πολυ μικρα κομματια. Μολις παρουν χρωμα σβηνουμε με το κρασι και ριχνουμε την κρεμα γαλακτος  το δεντρολιβανο, πιπερι και λιγο αλατι. Χαμηλωνουμε την φωτια.

Βραζουμε από πριν τις πενες σε αφθονο αλατισμενο νερο και 2 λεπτα πριν να ειναι ετοιμες τις βαζουμε στο τηγανι με τα λουκανικα μαζι με λιγο απο το νερο που βραζανε και ανακατευουμε, μολις πιει τα νερα και δεσει η κρεμα τις κατεβαζουμε.

Πριν σερβιρουμε πασπαλιζουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο.

tips for VEGANS

veg

Οσοι δεν τρωνε γαλακτοκομικα μπορουν να χρησιμοποιησουν φυτικη κρεμα και αντι για.παρμεζανα να χτυπησουν στο multi ξηρους καρπους η ξερο ψωμι με αλατι και ριγανη