Υλικά
- 500 γρ. κίτρινο(χωριατικο) αλεύρι
- 175 γρ. ελαιόλαδο
- 175 γρ. νερό
- 5 γρ. ξερή μαγιά
- 7 γρ. αλάτι
- 2 γρ. ζάχαρη
- 0,2 γρ. τριμμ. κρόκο Κωζάνης
Προετοιμασία
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου κι ζυμώνουμε πολύ καλά
- Μεταφέρουμετην ζύμη σε μία λεκάνη και σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα
- αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για περίπου 4 ώρες
- Πλάθουμε την ζύμη σε μακρόστενο καρβέλι και την χαράζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι
- ψήνουμε ατους 180 για 40 λεπτά
- αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες
- Ψήνουμε στους 150 για άλλα 45 λεπτά