Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] Carbonara με Καπνιστό Τόφου και Κρέμα Αβοκάντο (Vegan)

Υλικά για 2 μερίδες

IMG_0429

 

  • 300 γρ. σπαγγέτι ή άλλο είδος ζυμαρικών
  • 1 μέτριο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. καπνιστό τόφου κομμένο σε κύβους ή σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al tente σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
  2. Σωτάρουμε το τόφου μέχρι να γίνει τραγανό και το βγάζουμε από το τηγάνι.
  3. Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι
  4. Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι βάζουμε το αβοκάντο  την ντομάτα.
  5. Σωτάρουμε για 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με το λεμόνι.
  6. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, αλάτι και τα μπαχαρικά.
  7. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
  8. Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στα πιάτα.
Tags: