som_tam

Υλικά

  • 2 φλιτζ. τριμμένη ή πολύ λεπτοκομμένη παπάγια (αν δεν βρείτε πράσινη γίνετε και με ώριμη)
  • 5 – 6 ντοματίνια κομμένα στην μέση ή μία μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 3 κ.σ. ψημένα αράπικα φυστίκια (ξεφλουδισμένα)
  • 1/2 φλιτζ. φρέσκα φασόλια καθαρισμένα και κομμένα στα 3 (επειδή δεν είναι ή εποχή τους μπορείτε να βάλετε κατεψυγμένα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • χυμό από ένα λάιμ
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ. χοντροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή βασιλικό

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τσίλι, λάιμ, σόγια σός , φυστίκια και την ζάχαρη και τα χτυπάμε ελαφρά να σπάσουν χωρίς να λιώσουν.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά ανακατεύουμε καλά πιέζοντας τα ελαφρά με να χεριά μας και σερβίρουμε αμέσως.