Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά μπουκατίνι βρασμένα αλ τέντε
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 φλιτζ. μαϊντανό
- 800 γρ. γάλα
- 5κ.σ. αλεύρι
- 2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα ρίγανη
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν (για πιο ελαφρύ μαγείρεμα μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα ταψάκι και να τα ψήσουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς)
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλεύρι, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη και αλάτι και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να πάρει βράσει και να πήξει η μπεσαμέλ.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, την μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε γρήγορα για ένα λεπτό.
- Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τα ζυμαρικά, τα λαχανικά, την φέτα, τον μαϊντανό, το 1/4 από την μπεσαμέλ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και στρώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα στο φούρνο στου 180 βαθμούς.