- 1 πακέτο ζυμαρικά μπουκατίνι βρασμένα αλ τέντε
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. μαϊντανό
- 800 γρ. γάλα καρύδας
- 5κ.σ. αλεύρι
- 2 φρυγανιές τριμμένες
- 7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα ρίγανη
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν (για πιο ελαφρύ μαγείρεμα μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα ταψάκι και να τα ψήσουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς)
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα καρύδας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλεύρι, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη και αλάτι και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να πάρει βράσει και να πήξει η μπεσαμέλ.
- Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τα ζυμαρικά, τα λαχανικά, τον μαϊντανό, το 1/4 από την μπεσαμέλ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και στρώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα στο φούρνο στου 180 βαθμούς.