Υλικά για 2 μερίδες
- 400 gr καθαρισμένο σπανάκι
- 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 μεγάλη ή 2 μικρές πιπεριές Φλωρίνης σε φέτες
- 6 λιαστά τοματάκια
- αλατοπίπερο
- μοσχοκάρυδο
- 1/3κουταλάκι μαραθόσπορο
- 1/2 φλυτζάνι ανάμεικτο βασιλικό με δυόσμο
- 3 κουταλιές ούζο
Παρασκευή
- Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριές μαζί με τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε τα λιαστά τοματάκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, το σπανάκι και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να μαγειρευτεί χωρίς να λιώσει.
- Όταν μείνει με το λάδι σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε βασιλικό και δυόσμο, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 2′ και κατεβάζουμε.
- Σερβίρουμε με σπυρωτό μπασμάτι, κινόα, τηγανιτές πατάτες ή συνοδεύουμε μπιφτεκάκια από όσπρια.
Α.Χ.