Το Laddu  (λαντού) είναι ένα γλύκισμα από ινδοκάρυδο που προσφέρεται στους πιστούς στους ινδουιστικούς ναούς, είναι πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα εύκολο στην παρασκευή του. Πρόκειται για μία vegetarian συνταγή γιατί περιέχει ghee (Ινδικό βούτυρο) αλλά και με βούτυρο καρύδας είναι πολύ νόστιμο.

Υλικά

  • 250 γρ. τρίμμα καρύδας
  • 2 κ.σ. ghee ή βούτυρο καρύδας
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σ. τριμμένο κάρδαμο
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. νερό

Προετοιμασία

  1. Κρατάμε 50 γρ. τρίμμα καρύδας και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μία κατσαρόλα.
  2. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύωντας  διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η καρύδα.
  3. Αφήνουμε το μείγμα 10 λεπτά να κρυώσει λίγο.
  4. Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος μίας μπάλας του γκολφ και τα βουτάμε στο τρίμμα καρύδας που έχουμε κρατήσει.
  5. Διατηρείται στο ψυγείο, σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.