Φασολάκια Λαδερά [Vegan Ελληνική Συνταγή]
Υλικά
- 1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
- 1/2 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 5 – 6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Ζεσταίνουμε σε μία ρηχή και πλατιά κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα φασολάκια, πατάτες, κρεμμύδι και σκόρδο.
- Μετά από 2 -3 λεπτά ρίχνουμε την ρίγανη και τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, δυόσμο, τον μισό μαϊντανό, αλάτι – πιπέρι και ρίχνουμε και λίγο νερό ίσα να σκεπάσει το φαγητό.
- Βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά (ανά συχνά διαστήματα κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα για να βγεί το άμυλο της πατάτας και να δει η σάλτσα).
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να πιει όλο το νερό και να μείνει μόνο η σάλτσα.
- Αφήνουμε το φαγητό μισή ώρα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Tips
- Από την ώρα που θα αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
- ‘Ολα τα λαδερά όσο πιο πολύ ώρα μένουν τόσο πιο νόστιμα γίνονται (ακόμα καλύτερα είναι την επόμενη μέρα).