Αυτό το άρθρο ενδιαφέρει, κυρίως, όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό και, κυρίως, όσους ασχολούνται με αθλήματα, όπως πάλη, άρση βαρών, powerlifting, bodybuilding, τζούντο και ταχύτητες.

Σήμερα, 2 στους 3 επαγγελματίες αθλητές χρησιμοποιούν «βοηθήματα». Εδώ, δε θα αναφερθώ στις εργογόνες ουσίες, τα συμπληρώματα διατροφής δηλαδή. Θα κάνω ειδική αναφορά στα αναβολικά στεροειδή.

Τα αναβολικά είναι 100% χημικά παρασκευάσματα που σκοπό έχουν να αυξήσουν το μυϊκό όγκο, να ελαχιστοποιήσουν το ποσοστό σωματικού λίπους, να αυξήσουν την αναερόβια αντοχή κλπ. Αυτό το κατορθώνουν μέσω μιας περίπλοκης διαδικασίας που δεν είναι άξια αναφοράς, λόγω ειδικής δυσνόητης ορολογίας. Αυτό που θέλω να θυμάστε, φίλοι μου, είναι το γεγονός ότι  η χρήση τους βλάπτει σοβαρά την υγεία σας.

Τα στεροειδή αναβολικά είναι πολύ δημοφιλή σήμερα, κυρίως στο χώρο του body-building. Εδώ, σημειώνονται, ετήσια, τα περισσότερα κρούσματα και οι περισσότεροι  θάνατοι, καθώς οι αθλητές απαιτούν, συνεχώς, περισσότερο όγκο. Και φανταστείτε ότι τα πάντα γίνονται εν γνώσει τους.  Μπρος στα κάλλη, τι είναι ο πόνος! Αναζητήστε τα πρότυπα του 1970-1980. Όλοι μα όλοι έχουν σοβαρά και ανεπανόρθωτα προβλήματα υγείας.

  • Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (η σημερινή εικόνα του είναι για κλάματα!).
  • Lou Feriggno. Προβλήματα στα νεφρά και το συκώτι.
  • Lee Labrada. Τα ίδια.
  • Berry De May. Μας αποχαιρέτησε στα 40!
  • Barbarian brothers. Οι δίδυμοι κολοσσοί. Πέθαναν στα 40 τους.

Και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Αντίθετα, όσοι γίγαντες του αθλήματος δε χρησιμοποίησαν αναβολικά στεροειδή ζούνε ακόμη και είναι, σήμερα, ακμαίοι, όπως: ο Larry Scott, ο Frank Zane, ο Jack Lalanne (πέθανε 93 χρονών). Ο δε «ΗΡΑΚΛΗΣ» STEVE REEVES πέθανε στα 90 του, υγιέστατος.

Πάμε στο ζουμί τώρα.

Όλοι οι αθλητές που ασχολούνται με το «σιδερένιο άθλημα» οφείλουν να γνωρίζουν,ότι στη σωματική και μυϊκή ανάπτυξη εμπλέκονται κύρια 3 ορμόνες:

1) η τεστοστερόνη

2) η αυξητική ορμόνη

3) η ινσουλίνη

Όποιος, λοιπόν, καταφέρει να τιθασεύσει τις 3 παραπάνω ορμόνες έχει το πάνω χέρι στη σωματική του διάπλαση. Και τι κάνουν οι περισσότεροι αθλητές; Παίρνουν αναβολικά. Και τα αναβολικά στεροειδή δεν είναι τίποτα άλλο από ουσίες οι οποίες έχουν σκοπό έμμεσα ή άμεσα να παρέμβουν στη διαδικασία παραγωγής των ορμονών αυτών (πέρα από τα όρια).

Έτσι, υπάρχουν αναβολικά, για να σου αυξήσουν την έκκριση της ινσουλίνης. Και μερικοί κάνουν ενέσεις ινσουλίνης, όπως οι διαβητικοί, ενώ είναι υγιείς (απίστευτο έτσι; )! Άλλοι παίρνουν «ροζ χαπάκια» για την αύξηση έκκρισης τεστοστερόνης ή κάνουν υποδόριες ενεσούλες με dianabol ή decadurabolin. Άλλοι παίρνουν αυξητική ορμόνη σε πανάκριβες αμπούλες (οι γνήσιες κοστίζουν 1000 ευρώ η μία!) με περιεχόμενο από πλακούντα εμβρύου, μυελό οστών νεογνών, ή μυελό πιθήκων! Έχετε σοκαριστεί. Το ξέρω. Αυτή, όμως, είναι η πικρή αλήθεια (εν μέρει μόνο).

Και η αλόγιστη χρήση των ουσιών αυτών συνεχίζεται, σήμερα, περισσότερο από ποτέ.

Και αυτό για 4 κυρίως λόγους:

  • εξωτερική εικόνα (image)
  • έντονη ανταγωνιστικότητα (πρωταθλητισμός)
  • άγνοια των συνεπειών
  • εποχή της ταχύτητας (θέλω γρήγορα αποτελέσματα τώρα!)

Επειδή με ενδιαφέρει η υγεία σας, σας δίνω πάντα και τη λύση. Και αυτή «δωρεάν», χωρίς συμφέρον!

Χρησιμοποίησε τα παρακάτω και σε 6 μήνες όλοι θα νομίζουν ότι «τρυπήθηκες» (ορολογία του χώρου):

α) σωστή διατροφή με τροφές ζωντανές, βιολογικές, φρέσκες, στην εποχή τους, ώριμες. Ανεπεξέργαστες, αραφινάριστες, πρωτογενείς.

β) σκληρή, εντατική, έξυπνη προπόνηση. Προπονήσου 2-3 φορές την εβδομάδα (και μόνο!) με τις βασικές ασκήσεις  (7) που περιλαμβάνουν τις μεγάλες κύριες μυϊκές ομάδες.

γ) ανέβασε τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου φυσικά. Χρησιμοποίησε βοτανικά σκευάσματα (μόνο αν είσαι αθλητής) όπως το Smilax, το GUARANA, το GINSENG, το MACA, το SUMA,το TRIBULUS TERESTRIS.

Τόσο εσείς οι επαγγελματίες αθλητές όσο και εσείς που δεν είστε επαγγελματίες αθλητές, αρχίστε να τρώτε αμύγδαλα, σέλερυ, κρεμμύδια, αβοκάντο, ηλιόσπορο και, κυρίως, κολοκυθόσπορο ή κρόκους ωμούς αυγών. Βοηθάνε απίστευτα!

δ) ανέβασε τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης: 1) με την σκληρή προπόνηση (H.I.T.) και με άρσεις θανάτου, πάγκο και σκουώτ, 2)κοιμήσου νωρίς, πριν τις 22:00 μ.μ.

ε) ανέβασε τα επίπεδα παραγωγής ινσουλίνης, με το μεταπροπονητικό ρόφημα & το μεταπροπονητικό γεύμα

Η ΕΛΛΑΔΑ είναι η χώρα της ελεύθερης βούλησης!

 Τώρα που ξέρεις… ΕΣΥ Αποφασίζεις!

http://spartacus.gr

Αναρτήθηκε την 3 Jul στην κατηγορία Διατροφή / ευεξία
Tags: