Υλικά
- 400 γρ. φυσικό τόφου
- 2 κιτρ. πιπεριές
- 2 κοκκ. πιπεριές
- 1 κ.σ. μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Σάλτσα πίρι – πίρι
- 2 πιπεριές πίρι – πίρι (είναι μία ποικιλία πιπεριάς τσίλι, θα τις βρέιτε σε έθνικ παντοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας)
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10 φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλου)
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 2 – 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κ.γ. γλυκειά πάπρικα
- αλάτι – πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζ. νερό
Προετοιμασία
- Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν
- Κόβουμε το τόφου σε μεγάλους κύβους και το μαρινάρουμε με το μιξ μπαχαρικών, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι,.
- Βάζουμε το τόφου για μία ώρα στο ψυγείο.
- Ψήνουμε για 5 – 6 λεπτά το τόφου στη σχάρα ή στο γκρίλ (το γυρνάμε συχνά ώστε να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές)
- Βγάζουμε τα σπόρια από τις χρωματιστές πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση, τις λαδώνουμε και τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ψήνουμε και αυτές στο γκριλ ή στην σχάρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε σε ένα ταψάκι το τόφου και τις πιπεριές και περιχύνουμε με την σάλτσα πίρι πίρι.
- ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 5 με 7 λεπτά
- Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι