Υλικά

  • 400 γρ. φυσικό τόφου
  • 2 κιτρ. πιπεριές
  • 2 κοκκ. πιπεριές
  •  1 κ.σ. μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Σάλτσα πίρι – πίρι

  • 2 πιπεριές πίρι – πίρι (είναι μία ποικιλία πιπεριάς τσίλι, θα τις βρέιτε σε έθνικ παντοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλου)
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 2 – 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. γλυκειά πάπρικα
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζ. νερό

Προετοιμασία


  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν
  2. Κόβουμε το τόφου σε μεγάλους κύβους και το μαρινάρουμε με το μιξ μπαχαρικών, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι,.
  3. Βάζουμε το τόφου για μία ώρα στο ψυγείο.
  4. Ψήνουμε για 5 – 6 λεπτά το τόφου στη σχάρα ή στο γκρίλ (το γυρνάμε συχνά ώστε να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές)
  5. Βγάζουμε τα σπόρια από τις χρωματιστές πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση, τις λαδώνουμε και τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ψήνουμε και αυτές στο γκριλ ή στην σχάρα μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Βάζουμε σε ένα ταψάκι το τόφου και τις πιπεριές και περιχύνουμε με την σάλτσα πίρι πίρι.
  7. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 5 με 7 λεπτά
  8. Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι
Αναρτήθηκε την 4 May στην κατηγορία 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] / 3. Κυρίως Πιάτα [vegetarian] / Β.Κυρίως Πιάτα
Tags: