Υλικά

  • 1/2  κιλό  πατάτες
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
  • μία χούφτ το μπριάμ α ξυνομυζήθρα κρήτης
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερό κόλιανδρο
  • 1 /3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζ. νερό
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικάεκτός από το τυρί σε μία λεκανίτσα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στρώνουμε το μπριάμ σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 περίπου λεπτά.
  4. 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο τρίβουμε από πάνω με τα χέρια την ξυνομυζήθρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

 

Αναρτήθηκε την 4 May στην κατηγορία 3. Κυρίως Πιάτα [vegetarian] / Β.Κυρίως Πιάτα
Tags: