Υλικά
- 1/2 κιλό πατάτες
- 1/2 κιλό κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
- μία χούφτ το μπριάμ α ξυνομυζήθρα κρήτης
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ξερό κόλιανδρο
- 1 /3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζ. νερό
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.
- Βάζουμε όλα τα υλικάεκτός από το τυρί σε μία λεκανίτσα και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε το μπριάμ σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 περίπου λεπτά.
- 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο τρίβουμε από πάνω με τα χέρια την ξυνομυζήθρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.