Υλικά

  • 250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 250 γρ. μανιτάρια σαμπινιον
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 7-8 φύλλα μαρουλιού
  • μία χούφτα αντίδια
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • θυμάρι μπόλικο
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • 1 μάτσο άνηθο
  • σέλερι μερικά κλωνάρια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (όχι πολύ ξερό, σαββατιανό κατά προτίμηση)

Προετοιμασία

Σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγο, προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη και τα σβήνουμε με το κρασί. αφού πιουν κάπως τα υγρά τους προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τα περνάμε γύρω γύρω στην κατσαρόλα για να μαλακώσουν και προσθέτουμε νερό, έξτρα λαδάκι, αλάτι πιπέρι. μην βάλετε πολύ νερό αλλά ίσα ίσα να τα καλύψει γιατί θα γίνει νερουλιαστή και θα χάσει τη μυρωδιά της. Κάποιοι προσθέτουν και ρύζι (όταν βάζουν τα μανιτάρια). δεν θέλει πολύ ώρα, 25′ μαξ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. αν βάλετε και ρύζι, προσέξτε μην σας λασπώσει  εάν θέλετε αυγοκόβετε μετά.

Μία συνταγή από την Έλενα Χατζάκη

Αναρτήθηκε την 30 Apr στην κατηγορία 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] / 3. Κυρίως Πιάτα [vegetarian]
Tags:
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ

    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΓΟΚΟΜΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΒΙΓΚΑΝ;

    • greenchef

      Αντι για αυγό βάλε μία κοφτή κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, βάλε σε ένα μπολ τον χυμό από το λεμόνι , το κορνφλάουρ και λίγο ζουμί από το φαγητό ανακάτεψε καλά και ρίξε το στην κατσαρόλα με το φρικασέ |(άσε το φαί να πάρει μί βρη για 2 – 3 λεπτά