Home οικολογικά νέα Ανοιχτός κώδικας [οpen source] Αλοιφή για Μυικούς Πόνους [Open Source]

Μια πολύ καλή λύση για όσους υποφέρουμε από πιασίματα, κρυώματα και μυϊκούς πόνους είναι να φτιάξουμε μια αλοιφή με ελάχιστα συστατικά, η οποία έχει την ίδια δράση με τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για αυτή τη χρήση.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • ½ κούπα λάδι καρύδας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κερί μέλισσας
  • 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο καμφορά*
  • 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα*
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου

*5 σταγόνες το ελάχιστο και 10 σταγόνες το μέγιστο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Παρασκευή
Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το μελισσοκέρι, σε bain marie όπως πάντα. Μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσει ελαφρά. Έπειτα προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια που προαναφέραμε και ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι.

Ο λόγος που αφήνουμε το μείγμα λάδι-κερί να κρυώσει λίγο είναι για να μην εξατμιστούν τα αιθέρια έλαια, μόλις έρθουν σε επαφή με το ζεστό λάδι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε κατάλληλο και αποστειρωμένο βαζάκι (με μεγάλο στόμιο για να μπορούμε να παίρνουμε αλοιφή με το χέρι εύκολα) και το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Άμα βιάζεστε μπορείτε να το βάλετε 5 λεπτά στο ψυγείο για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Η αλοιφή που μόλις φτιάξαμε είναι άριστο γιατρικό για μυαλγίες από κρυώματα, για πιασίματα και για πονεμένες αρθρώσεις. Χρησιμοποιήστε το άφοβα και με όση συχνότητα επιθυμείτε. Διατηρείται σε δροσερό μέρος, όπως όλα τα σκευάσματα τέτοιου τύπου, για 6 μήνες. Μετά απλά εξασθενεί η δράση των αιθέριων ελαίων. Η αλοιφή μας δεν έχει την υφή των αλοιφών του εμπορίου. Είναι κάπως πιο σκληρή, αλλά μόλις έρθει σε επαφή με τη θερμοκρασία του σώματος λιώνει και μπορούμε να την επαλείψουμε. Επίσης δεν έχει και τα χημικά των αλοιφών του εμπορίου…

Σημειώσεις
Μην αυξάνετε την ποσότητα των αιθέριων ελαίων της συνταγής, γιατί μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο έλαιο της αρεσκείας σας, αρκεί να γνωρίζετε τις ιδιότητες του.
Αποφύγετε τη χρήση σε εγκύους και μωρά.

Αναρτήθηκε την 5 Apr στην κατηγορία Ανοιχτός κώδικας [οpen source]
Tags: