Δείτε μερικά από αυτά…
Κυστεΐνη (L-Cysteine)
Αμινοξύ που φτιάχνεται από ανθρώπινες τρίχες ή φτερά πάπιας. Χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της ζύμης σε ορισμένα προϊόντα άρτου.
Πολτός από κορμό δέντρου (Cellulose)
Το βρίσκουμε σε ντρέσινγκ σαλάτας, σε κίτρινο τυρί και σε σοκολατούχο γάλα. Βοηθά στη στερεοποίηση και στο να μην απορροφήσουν τα τρόφιμα υγρασία.
Σκόνη από κόκαλα αγελάδας (Bone Char)
Κάποτε ήταν πολύ διαδεδομένη, ως ένας από τους τρόπους για να γίνονται οι κύβοι ζάχαρης πιο λευκοί.
Σέλακ (Shellac)
Φτιάχνεται από τις εκκρίσεις σκαθαριών Ταϊλάνδης και με αυτό φτιάχνεται η επικάλυψη κάποιων κέικ ή είδους σοκολάτας.
Azodicarbonamide
Παράγωγο του πετρελαίου, που χρησιμοποιείται σε πλαστικά και στα ψωμάκια των burgers…
Διοξείδιο του τιτανίου (Τitanium Dioxide)
Βγαίνει από το τιτάνιο και χρησιμοποιείται στα αντιηλιακά, αλλά και στο γάλα με χαμηλά λιπαρά, σε κρέμες για τον καφέ και σε ντρέσινγκ.
Διοξείδιο του πυριτίου (Silicon Dioxide)
Μπαίνει σε καυτερές σάλτσες και κρέατα των fast food.
Θειώδης αμμωνία (Αmmonium Sulfate)
Μπαίνει στο αλεύρι για διάφορα αρτοσκευάσματα.