- 500 γρ. άσπρα φασόλια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 με 300 γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Από βραδύς μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό
- Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και βράζουμε τα φασόλια μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από αλάτι και πιπέρι.
- Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με βραστό νερό.
- Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά η φασολάδα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
TIPS
- Στο μούλιασμα τον όσπριων μπορούμε να βάζουμε και λίγη μαγειρική σόδα για να μαλακώσουν γρηγορότερα αλλά δεν θα το συνιστούσα.
- Ανακατεύουμε συχνά το φαγητό ή καλύτερα κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να απελευθερωθεί το άμυλο από τα φασόλια και να χυλώσει η φασολάδα.
- Στα ξερά όσπρια βάζουμε πάντα στο τέλος το αλάτι γιατί αλλιώς σκληραίνουν και χρειάζονται περισσότερη ώρα για να μαλακώσουν, αντιθέτως αν βάλουμε αλάτι στο νερό που τα μουλιάζουμε μαλακώνουν γρηγορότερα.