Υλικά 

  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 4-5 κουταλιές άσπρο ξύδι
  • 5-6 αποξηραμένα βερύκκοκα
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • αλάτι
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο ή τσίλι
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ

Παρασκευή

  1. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα βερύκκοκα με το χυμό, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε για 5′.
  2. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο χυμό που έχουμε φροντίσει να κρατήσουμε και το ρίχνουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας συγχρόνως για να διαλυθεί εντελώς.
  3. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Δείτε ακόμα:

Spring rolls σπιτικά με λαχανικά.

 

Α.Χ.