Υλικά
- 500 γρ. πολέντα
- 1 λίτρο γάλα
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνιθο
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 500 γρ. baby ρόκα
- ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ ρίγανη
- αλάτι-πιπέρι
Προετοιμασία
- Σε ένα μεσαίο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες μαζί με ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι-πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και ένα λίτρο νερό, μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την πολέντα ανακατεύοντας καλά με έναν αυγοδάρτη (φουέ).
- Μόλις πάρει μία βράση και πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, κρεμμυδάκι), αλάτι και πιπέρι.
- Στρώνουμε όσο είναι ζεστή την πολέντα σε ένα ταψί την ισιώνουμε με μία σπάτουλα και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Σερβίρουμε κάθε κομμάτι με μπόλικη σάλτσα, μία χούφτα baby ρόκα, μία ροδέλα ντομάτα και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα (όπως στη φωτογραφία).