Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού) με μυρωδικά και baby ρόκα [Χωρίς γλουτένη]

 

Υλικά

  • 500 γρ. πολέντα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνιθο
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 500 γρ. baby ρόκα
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μεσαίο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες μαζί με ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι-πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  2. Σε  μία κατσαρόλα βάζουμε  το γάλα και ένα λίτρο νερό, μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την πολέντα ανακατεύοντας καλά  με έναν αυγοδάρτη (φουέ).
  3. Μόλις πάρει μία βράση και πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, κρεμμυδάκι), αλάτι και πιπέρι.
  4. Στρώνουμε όσο είναι ζεστή την πολέντα σε ένα ταψί την ισιώνουμε με μία σπάτουλα και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  5. Σερβίρουμε κάθε κομμάτι με  μπόλικη σάλτσα, μία χούφτα baby ρόκα, μία ροδέλα ντομάτα και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα (όπως στη φωτογραφία).