Αντί για τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες μπορούμε να φτιάξουμε εναλλακτικά κουραμπιεδομπισκοτάκια!
Εύκολα, πεντανόστιμα μπισκότα, που θα μπορούσαν να γίνουν τέλειο Χριστουγεννιάτικο δώρο. Τα δοκίμασα στο σπίτι της φίλης Χρύσας και σας τα μεταφέρω.
Υλικά
- 250 gr βούτυρο
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ διαλυμένο σε 1/2 ποτηράκι κονιάκ
- 1/2 κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε 1 ποτηράκι του κρασιού σόδα
- 2 βανίλιες
- 1 φλυτζάνι καρύδια σπασμένα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για ζύμη μαλακή
Παρασκευή
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε μπέηκιν και σόδα διαλυμένα, βανίλιες και καρύδια, ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη (περίπου 1/2 κιλό).
- Απλώνουμε το ζυμάρι σε φύλλο πάχους 1/2 cm, ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες . Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα, κόβουμε με κουπάτ σε σχήματα της επιλογής μας, μεταφέρουμε προσεκτικά τα μπισκοτάκια στο ταψί και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15′-20′ περίπου.
- Όσο είναι ζεστά τα μπισκότα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αφού κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.
Chrisa Bozini