Green Chef Η Γρίππη Σούπες Κατεργάζεται “3″ [Σούπα Λαχανικών με Πορτοκάλι και Σταφίδες] VEGAN
Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Η Γρίππη Σούπες Κατεργάζεται “3″ [Σούπα Λαχανικών με Πορτοκάλι και Σταφίδες] VEGAN

Υλικά

  • 3 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 3-4 κ.σ. σταφίδες
  • χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια όλα τα λαχανικά.
  2. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό, ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση για 2-3 λεπτά.
  4. Αφαιρούμε το σέλινο και πολτοποιούμε καλά όλα τα λαχανικά με ένα πίμερ ή μπλέντερ.
  5. Τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.