Home Featured Γιατι Πρέπει να Πίνουμε το Πρωί Ζεστό Νερό με Λεμόνι!!!

Ο τρόπος που ξεκινάς την μέρα σου είναι πολύ σημαντικός, δεν έχει σημασία αν είσαι μητέρα, εργάτης, επιχειρηματίας, αθλητής, το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί έχει πολύ μεγάλη σημασία!
Μπορεί να σκέφτεσαι ότι το πρόγραμμα σου είναι πολύ φορτωμένο για ένα σωστό πρωινό, αλλά αν μπορείς να βρεις χρόνο μόνο για ένα πράγμα το οποίο μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου ένα ποτήρι ζεστό νερό με το χυμό από μισό λεμόνι είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου.

 

Είναι πολύ απλό και τα οφέλη πολλά για να τα αγνοήσεις.

1) Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο. Η βιταμίνη C μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε τα κρυολογήματα και το κάλιο διεγείρει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, επίσης βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

2) Τα λεμόνια είναι απίστευτα αλκαλική τροφή!!!
Μπορεί τα λεμόνια από μόνα τους να είναι όξινα αλλά μέσα στον οργανισμό μας γίνονται αλκαλικά (το κιτρικό οξύ δεν δημιουργεί οξύτητα στο σώμα όταν μεταβολίζεται). Όπως γνωρίζουμε ένα αλκαλικό σώμα είναι πραγματικά το κλειδί για καλή υγεία.

3) Βοηθά στην απώλεια βάρους
Τα Λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η οποίες βοηθάνε στη μείωση της πείνας. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που διατηρούν μια πιο αλκαλική δίαιτα χάνουν βάρος γρηγορότερα.

4) Ενισχύει την πέψη
Το ζεστό νερό χρησιμεύει για την τόνωση της γαστρεντερικής οδού. Τα λεμόνια και τα λάιμς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και βιταμίνες βοηθώντας στην αποβολή των τοξινών και στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

5) Λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό
Ο χυμός του λεμονιού βοηθάει στην αποβολή των ανεπιθύμητων υλικών επειδή αυξάνει το ποσοστό ούρησης. Επομένως οι τοξίνες αποβάλλονται γρηγορότερα με αποτέλεσμα ένα υγιές ουροποιητικό σύστημα.

6) Καθαρίζει το δέρμα
Η βιταμίνη C βοηθά στην μείωση των ρυτίδων και των κηλίδων. Το νερό με λεμόνι καθαρίζει τις τοξίνες από το αίμα, με αυτό τον τρόπο βοηθά στο να διατηρηθεί το δέρμα καθαρό.

7) Ενυδατώνει το λεμφικό σύστημα

Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης (προφανώς). Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο (κόπωση των επινεφριδίων), δεν μπορεί να εκτελέσει όλες τις κατάλληλες λειτουργίες του, αυτό οδηγεί σε συσσώρευση τοξικών ουσιών, άγχος, δυσκοιλιότητα και ο κατάλογος συνεχίζεται. Τα Επινεφρίδια είναι δύο μικροί αδένες που βρίσκονται πάνω από τα νεφρά, και μαζί με το θυρεοειδή δημιουργούν ενέργεια. Επίσης εκκρίνουν σημαντικές ορμόνες, συμπεριλαμβανομένης της αλδοστερόνης. Η αλδοστερόνη είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια που ρυθμίζει τα επίπεδα του νερού και τη συγκέντρωση των μεταλλευμάτων, όπως το νάτριο στο σώμα μας, βοηθώντας μας να παραμένουμε ενυδατωμένοι.Τα επινεφρίδια  είναι επίσης υπεύθυνα για τη μείωση του αγχους.

Υιοθετώντας μόνο αυτή την πρακτική, πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί για ένα μήνα μπορεί να αλλάξει ριζικά η υγεία μας και να μας χαρίσει ενέργεια.

Η συνταγή είναι πολύ απλή-ένα φλιτζάνι ζεστό (όχι καυτό) νερό και το χυμό από μισό λεμόνι.

 

Προσφορά από το Greenchef – 20% Έκπτωση Στο  Εστιατόριο Rosebud (Κάθε Δευτέρα)

  • ΡΑΝΙΑ

    πόση ώρα μετά μπορούμε να φάμε πρωινό?

    • greenchef

      Καλησπέρα Ράνια και αμέσως μετά να φας το πρωϊνό σου δεν υπάρχει προβλημα

  • Λαζαρος

    καφε μετα απο ποση ωρα μπορουμε να πιουμε ή δεν πινουμε καθολου;

    • greenchef

      Φυσικά και πίνουμε καφέ:)
      πρώτα ένα ποτήρι νερό με λεμόνι και μετά κανονικά πρωϊνό και καφε!

  • αλεξ

    καλα πρωι πρωι λεμονι;;;; λιποθυμια θα μας ερθει!!!

    • greenchef

      Τι να σου πω εγω πίνω εδώ και μήνες και δόξα τον θεό δεν έχω λιποθυμήσει ακόμα…

  • ELENI

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ..ΕΝΔΕΙΚΝΗΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ..ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΙΛΑ;;;;

    • greenchef

      Στην περίπτωση του διαβήτη τα λεμόνια είναι εξαιρετικά ωφέλιμα.

      αλλά καλύτερα να συμβουλευτεις και έναν γιατρό…

    • Lily

      Ειδικά για αυτή την κατηγορία ανθρώπων το ζεστό νερ με λεμόνι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο. Καλό θα ήταν να συνδυάζονταν με μια γενικότερη προσπάθεια αποτοξίνωσης και απώλειας βάρους, στο οποίο η υιοθέτηση αυτής της συνήθειας θα βοηθούσε πολύ.

  • Katia

    an to nero ein kryo exei diafora? O.o

    • greenchef

      Στο ζεστό νερό απελευθερώνονται γρηγορότερα και καλύτερα οι ουσίες του λεμονιού όπως και των βότανων, αλλά και κρύο να είναι πάλι είναι ωφέλιμο

      • Katia

        ευχαριστω!

  • asterixism74

    Ελλείψει λεμονιών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξυνό (κιτρικό οξύ σε σκόνη);

    • greenchef

      Όχι μόνο φρέσκα λεμόνια!!!

      • George Papadakis

        Ok. Ευχαριστώ. Απλά αν ένα προϊόν δεν είναι στην εποχή του το αποφεύγω. Υποθέτω ακόμα και τα εισαγωγής είναι καλύτερα από το ξυνό.

        • greenchef

          Καλησπέρα Γιώργο, τα λεμόνια είναι πολύ σημαντικά στην διατροφή μας και η φύση έχει φροντίσει να υπάρχουν όλο τον χρόνο, οι διφορες λεμονιες δίνουν καρπούς και το καλοκαίρι , το κυνο εκτός από κυνήγι γεύση δεν έχει θρεπτικά συστατικά να σου προσφέρει

        • Γιωργος

          Εαν εχεις χαμηλα αιμοπεταλια(στα ορια)κανει να πινεις λεμονι

  • Κύνθια

    Γεια σας,

    συγχαρητήρία για το ωραίο άρθρο..έχω υιοθετήσει αυτή τη συνηθεια εδώ και πολύ καιρό αλλα τελευταία διαβάζω για τις ευεργετικές ιδιοτήτες και του ροφήματος μελιού κανελας λεμονι το πρωί και ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας..αν πρέπει να είναι 2 ξεχωριστά ροφήματα ή αν μπορώ να αντικάταστήσω το σκέτο νερό με λεμονι με νερό λεμονι κανέλα μέλι??
    ευχαριστώ πολυ΄ εκ των προτέρων

    • greenchef

      Ευχαριστουμε πολύ, με κανέλα και μέλι θα είναι πιο θρεπτικό!!

  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΓΛΑΝΤΖΗ

    Εγώ προσθέτω και μισό κουταλάκι μέλι. Αλλιώς μου είναι πολύ ξινό για να το πιω. Κάνω καλά;

    • greenchef

      Kαλησπέρα Κατερίνα, πολύ καλά κάνεις αρκεί να είναι καλής ποιότητας μέλι

  • Mihalis Haralampidis

    prasino tsai me miso lemoni to prwh einai ena poli kalo ksekinima!

  • Μαρία Τσεχου

    Καλημέρα σας.Το έχω ξεκινήσει εδω και ένα μήνα και έχω ήδη δει διαφορά στο δέρμα μου.Για πόσο ομως μπορώ να το συνεχίσω ακόμα γιατι πιο κάτω διαβασα οτι πρεπει για ένα μηνα,απο την άλλη αναφέρατε ότι εσεις το έχετε καθιερώσει καιρό.

    • greenchef

      Καλησπέρα Μαρία, τον ένα μήνα τον αναφέρω ως ελάχιστι χρόνο για να δούμε αποτελέσματα, δεν υπάρχει λόγος να το σταματήσεις, το λεμόνι είναι φυσική τροφή δεν είναι φάρμακο

  • Rightjim

    Αν πρέπει κάτι ζεστό τότε απαγορεύεται το κρύο γάλα με τα δημητριακά;

    • greenchef

      Δεν απαγορεύεται, σημασία εχει να ξεκινήσεις την μέρα σου με το ζεστό νερό με λεμόνι, αν θες την γνώμη μου παντως το γάλα ειδικά το αγελαδινο και μη βιολογικό δεν είναι και πολύ θρεπτική τροφή.

  • Γιώργος

    απαραιτήτως πρωί;; αν το πίνουμε το απόγευμα;;

    • sofarebel

      Καλύτερα το πρωί, στο άρθρο εξηγώ τους λόγους

  • Tsubaki

    Ένα από τα καλύτερα βίντεο που βρήκα για την αλκαλική διατροφή
    https://www.youtube.com/watch?v=NlKwxwlZ0qU&feature=share

    • sofarebel

      Παρα πολύ καλό!!!!!

  • Βάσια

    Καλημέρα κι από εμένα. Έχω ξεκινήσει κι εγώ πάνω από ένα μήνα το ζεστό νερό με λεμόνι. Βλέπω ήδη διαφορά στο δέρμα αλλά και στην πέψη. Επειδή όμως κάνω εθελοντική αιμοδοσία κάθε 6 μήνες και πάντα μου βρίσκουν αιματοκρίτη 40 πήγα και πάλι για το καθιερωμένο ραντεβού μου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που με βρήκαν ακατάλληλη. Η διατροφή μου είναι προσεγμένη και πάντα λίγες μέρες πριν την αιμοληψία κάνω ειδική δίαιτα πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνες. Αρχίζω να σκέφτομαι μήπως το καθημερινό λεμόνι σε άδειο στομάχι επηρέασε τον αιματοκρίτη, γι’ αυτό έχω αρχίσει και ψάχνω σε αναφορές γι’ αυτό το ρόφημα. Αν ξέρετε να μου πείτε αν επηρεάζει το αίμα για να μην ανησυχώ χωρίς λόγο

    • sofarebel

      Καλησπέρα σας,υτό είναι κατι που δεν το γνωρίζω ίσως θα έπρεπενα συμβουλευτήτε κάποιον ειδικό. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η κοπέλα μου που πίνει λεμόνι εδώ και ένα χρόνο περίπου προσφατα έκανε εξετάσεις αίματος και ο αιματοκρίτης της ήταν σε φυσιολογικα επίπεδα