Υλικά 

  • 1 l μπράντυ
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • τις “κούπες” από 3 μανταρίνια (κατά προτίμηση Χιώτικα)

Παρασκευή

  1. Πλένουμε τα μανταρίνια, τα στύβουμε για να πάρουμε τις κούπες και τα προσθέτουμε στο μπράντυ μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Αφήνουμε για 1 εβδομάδα περίπου το μείγμα μέσα σε γυάλα, ανακατεύοντάς το για να διαλύεται η ζάχαρη, σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε μπουκάλι.

TIP

  • Τα Χιώτικα μανταρίνια, αυτά που πολλοί από εμάς αποφεύγουμε λόγω των κουκουτσιών δεν είναι υβρίδια και έχουν καταπληκτική μυρωδιά. Μ’ αυτήν την επιλογή μας ωστόσο, ενισχύουμε και την καλλιέργεια τοπικών παραδοσιακών σπόρων.
  • Αν διαλέξουμε κλημεντίνες δεν θα πάρουμε το ίδιο αποτέλεσμα, γιατί δεν διαθέτουν την ίδια υπέροχη μυρωδιά.

Α.Χ.