Υλικά για 12-14 ταρτάκια ή ταρτιέρα 28 cm
- 200 gr καβουρδισμένα και κονιορτοποιημένα αμύγδαλα
- 200 gr κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη
- 170 gr αλεύρι
- 2 κρόκους αυγών
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη
- αν χρειαστεί ελάχιστο νερό
Παρασκευή
- Βάζουμε για 10′ περίπου τα αμύγδαλα σε μέτριο φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε από το μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Τρίβουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα και το βούτυρο με τα δάχτυλα μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και αν χρειαστεί λίγο νερό ή αλεύρι, για να πάρουμε μια στερεή ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο.
- Καλύπτουμε τις φόρμες ή μια μεγάλη ταρτιέρα με τη ζύμη και ψήνουμε για 15′-30′ (ανάλογα με τις φόρμες που έχουμε χρησιμοποιήσει) στους 170 βαθμούς. Βγάζουμε τις βάσεις και αφήνουμε να κρυώσουν.
Α.Χ.