Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 1. Ντιπ / ορεκτικά [raw food vegan] Δίχρωμο πατέ με αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και κάρυ.

Νόστιμα ωμοφαγικά πατέ που μπορούμε να τα σερβίρουμε χωριστά ή σε συνδυασμό και να συνοδεύσουμε σαλάτες, να τα χρησιμοποιήσουμε σαν ντιπ ή να τα απολαύσουμε με κριτσίνια, ψημένα ψωμάκια ή σάντουιτς.

Υλικά για 2 μερίδες

για το πορτοκαλί πατέ

  • 1 μέτριο καρότο
  • 1/2 αβοκάντο
  • 20 gr αμύγδαλα
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλατοπίπερο
  • κάρυ κατά βούληση
  • 1 κουταλιά λάδι

για το πράσινο πατέ

  • 1/2 αβοκάντο
  • 20 gr αμύγδαλα
  • 1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό με δυόσμο
  • αλατοπίπερο
  • μια πρέζα κάρυ
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Παρασκευή

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά του πορτοκαλί πατέ εκτός από το αβοκάντο.

Όταν γίνουν σχεδόν πουρές προσθέτουμε το αβοκάντο, χτυπάμε  και διορθώνουμε το αλάτι και το κάρυ αν χρειάζεται.

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά του πράσινου πατέ ελαφρά, φροντίζοντας να μην τα λιώσουμε τελείως.

Στήνουμε με ατομικό τσέρκι τα πατέ, στρώνοντας μια στρώση πορτοκαλί, μια στρώση πράσινο και τελευταία πορτοκαλί. Αν δεν έχουμε τσέρκι σερβίρουμε σε μικρά μπωλ και συνοδεύουμε με κριτσίνια.

Γαρνίρουμε με δυόσμο και αμύγδαλα ή ότι μας κάνει κέφι.

Α.Χ.