Και γλυκό και χωρίς ενοχές!!!

Υλικά

για  βάση 25 cm περίπου

  • 2 1/2 φλυτζάνια τριμμένη καρύδα
  • 1 φλυτζάνι χουρμάδες
  • 1/2 φλυτζάνι ταχίνι
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • χυμό 1/2 – 1 πορτοκαλιού ή αντίστοιχη ποσότητα  ανανά

για την κρέμα

  • 1 1/2 φλυτζάνι κονιορτοποιημένα κάσιους ή ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο καρύδας
  • 2 κουταλιές μέλι
  • σποράκια από 1/2 φασολάκι βανίλιας
  • 1/3 φλυτζανιού χυμό ανανά

Παρασκευή

  1. Περνάμε τους χουρμάδες με το χυμό πρώτα από το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια αρκετά σταθερή πάστα. Αν μας φαίνεται πολύ μαλακιά μπορούμε να προσθέσουμε για να τη σταθεροποιήσουμε λίγη καρύδα ακόμα.
  2. Στρώνουμε την πάστα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και απλώνουμε επάνω την κρέμα.

κρέμα

  1. Κονιορτοπιούμε τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε όσο το δυνατόν πιο απαλή κρέμα.
  2. Όταν στρώσουμε την τούρτα την αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να πήξει πάλι το λάδι καρύδας και να αποκτήσει σταθερή υφή.
  3. Στρώνουμε στην επιφάνεια της τούρτας ανανά σε συνδυασμό με άλλα φρούτα και καλύπτουμε τα πλαϊνά με τρίμμα καρύδας.

Α.Χ.