Υλικά για φόρμα 28 cm

για τη βάση

  • 300 gr αλεύρι up ή 250 gr αλεύρι και 50 κακάο
  • 150 gr μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  •  1/3 φλυτζ. γάλα
  •  ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Παρασκευή

Ζυμώνουμε γρήγορα και ελαφρά τα υλικά, τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

για τη γέμιση

  • 2 ποτήρια γάλα
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 150 gr κουβερτούρα
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

  1. Ανακατεύουμε αυγά, 1/2 ποτήρι γάλα, ζάχαρη, αλεύρι, κορν φλάουερ, βανίλια, ξύσμα και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί. Λίγο πριν βράσει προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα με τον αυγοδάρτη για να μην πήξουν τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια.
  2. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ και την προσθέτουμε απαλά στην κρέμα σοκολάτας(η κρέμα σοκ.θα γίνει πιο αφράτη αν την χτυπήσουμε με το μίξερ, πριν προσθέσουμε την κρέμα γάλ.).
  4. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα, την τρυπάμε με πιρούνι σε πολλά σημεία για να μη φουσκώσει πολύ ή την καλύπτουμε με λαδόκολλα και φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40′ περίπου στους 170 βαθμούς C.
  5. Όταν η βάση γίνει χλιαρή στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας. Για επικάλυψη και για προστασία της κρέμας (να μην κάνει πέτσα), απλώνουμε στην επιφάνεια ένα λεπτό στρώμα από λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα με βούτυρο, σε αναλογία 2/1 ή απλώνουμε πολύ μικρή ποσότητα από σιρόπι γλυκού πορτοκαλιού.
  6. Σερβίρουμε με γλυκό πορτοκάλι ή σιρόπι σοκολάτας.

Α.Χ.