Υλικά για τη ζύμη

  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • αλατοπίπερο

Υλικά για τη γέμιση

  • 200 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3/4 φλυτζανιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ένταμ
  • 2 αυγά
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλατοπίπερο
  • μοσχοκάρυδο
  • 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές ξύδι

Παρασκευή

Γέμιση

  1. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι, σωτάρουμε για 2-3 λεπτά τα μανιτάρια με το σκόρδο και τα αφαιρούμε από το τηγάνι αφήνοντας το λάδι μέσα.
  2. Προσθέτουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και το ξύδι με 2-3 κουταλιές νερό. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν και να καραμελώσουν ελαφρά.
  3. Βάζουμε σε μπωλ όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.

Ζύμη

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο γιαούρτι ακόμα .
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη και χωρίς να περιμένουμε, τη στρώνουμε σε ταρτιέρα των 25 cm περίπου. Φροντίζουμε να καλύψουμε τα πλαϊνά της ταρτιέρας και προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης.
  3. Ψήνουμε για 40′ περίπου ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη.

 

 

 

 

Αναρτήθηκε την 1 Aug στην κατηγορία 3. Κυρίως Πιάτα [vegetarian] / Uncategorized / Β.Κυρίως Πιάτα