Πετρελαιοκηλίδα στις ιστοσελίδες, όχι στις θάλασσες!
Ζούμε σ’ έναν κόσμο που τον καταστρέφουν οι πολυεθνικές, ώστε να εκμεταλλευτούν κάθε πηγή του, προκειμένου στην συνέχεια να την μετατρέψουν και να μας την πουλήσουν ως υπηρεσία η είδος.
Καταστρέφουν και εκμεταλλεύονται φυσικά αγαθά τα οποία ανήκουν σε κάθε είδος ζωής του πλανήτη. Καταστρέφουν τα πάντα και τα πακετάρουν σε γυαλιστερά προϊόντα, ώστε εμείς οι ηλίθιοι καταναλωτές να τρέξουμε στα ράφια των καταστημάτων και να τ’ αγοράσουμε.
Πολλά, πάρα πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε για αυτά, μα θα ξεφεύγαμε εντελώς από την οργή και την αγανάκτηση.
Ίσως θυμόσαστε κάπου στο 2010 την πετρελαιοκηλίδα στην ακτή του Περσικού Κόλπου (αν δεν κάνω λάθος) και την μόλυνση που δημιούργησε.
Με αφορμή αυτό ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Cleaner Future, προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους, δείχνοντας τους πόσο εύκολα μπορεί να εξαπλωθεί μια πετρελαιοκηλίδα και την καταστροφή που μπορεί να κάνει.
Ο τρόπος πολύ απλός και έξυπνος. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρή στην αρχή πετρελαιοκηλίδα σε όποια ιστοσελίδα θέλετε και να την δείτε στην πορεία να εξαπλώνεται και να την “καταστρέφει”. Να την μολύνει δηλαδή, έτσι όπως ακριβώς συμβαίνει και στις θάλασσες.
Το μόνο που χρειάζεται να πάτε στην διεύθυνση: Create an Oil Spill και να βάλετε την διεύθυνση όποιας ιστοσελίδας θέλετε, πατώντας στην συνέχεια, το κουμπακι: Spill Now.
Δείτε πως εξαπλώνεται. Αναλογιστείτε αυτό στην θάλασσα. Στο νερό. Την πηγή ζωής του πλανήτη μας!
Στη συνέχεια, θα σας βγάλει στο pettition για την συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας, τ’ οποίο βέβαια, έχει πλέον λήξει.
Αν άλλαξε κάτι; Όχι και το ξέρετε. Αυτό μόνο εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να το αλλάξουμε, αν αντισταθούμε στα μεγάλα αρπακτικά που καταστρέφουν κάθε πηγή ζωής του πλανήτη για το υπερκέρδος τους.
Ο ένας μπορεί να παρασύρει και να εμπνεύσει τους πολλούς. Ο Ένας μπορεί να είναι πιο δυνατός, απ’ οτιδηποτε άλλο:
Το μήνυμα μας απλά, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε λόγω του καλοκαιριού. Προστατεύστε τις παραλίες. Οι γόπες από τ’ αποτσίγαρα δεν έχουν θεση στην άμμο. Τα σκουπίδια και τα πλαστικά/μεταλλικά μπουκάλια/κουτιά δεν ανήκουν στην θάλασσα. Ξέρετε ποσά πλάσματα της μπορεί να πεθάνουν από μια πλαστική σακούλα