Home Featured Meatless Monday – Σώστε τα Δάση…Τρώγοντας Λιγότερο Κρέας!

Σώστε τα Δάση…Τρώγοντας Λιγότερο Κρέας

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από την “Ένωση Ανήσυχων Επιστημόνων” αποκαλύπτει ότι πάνω από το 60% της αγροτικής Γης παγκοσμίως χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια σιτηρών που Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως ζωοτροφές. Η Αυξανόμενη ζήτηση κρέατος από τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι η βασική αιτία της καταστροφής των δασών. Τεράστιες εκτάσεις του Αμαζόνιου καταστρέφονται καθημερινά για να μετατραπούν σε φυτείες (μεταλλαγμένης) σόγιας και σε τεράστια αγροκτήματα βοοειδών.
“Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση κρέατος έχει αυξηθεί, πολλές από τις νέες εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρέατος προέρχονται από την καταστροφή των τροπικών δασών. Αυτή η τάση είναι ο βασικός παράγοντας της καταστροφής των δασών και μία από τις βασικότερες αιτίες της εκπομπής αερίων που ευθύνονται για την αύξηση της θερμοκρασίας.”
Οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν επίσης ότι η παραγωγή βόειου κρέατος απαιτεί τεράστιες εκτάσεις Γης και ότι είναι ένας αναποτελεσματικός τρόπος διάθεσης των φυσικών πόρων της Γης από την στιγμή που καλύπτει λιγότερο από το 5% των παγκόσμιων αναγκών σε πρωτεΐνη ενώ ταυτόχρονα απαιτεί τουλάχιστον 10 κιλά σιτηρών για κάθε κιλό παραγόμενου κρέατος.
Σύμφωνα πάντα με την έκθεση , η Γη που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια φυτών που προορίζονται για τα ζώα {σιτάρια, όπως το καλαμπόκι, όσπρια, όπως η σόγια και κτηνοτροφικά φυτά, όπως το τριφύλλι), θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα και να παραχθεί περισσότερη τροφή για περισσότερους ανθρώπους.
Για να καταλάβετε περισσότερα για το πως συνδέεται η εκτροφή ζώων με την καταστροφή των δασών δείτε το παρακάτω βίντεο από το Chomping Climate Change project

–  –

http://www.meatfreemondays.com

Αναρτήθηκε την 20 Jul στην κατηγορία Featured / Tα νέα της Γης