Home οικολογικά νέα Tα νέα της Γης Meat Free Monday CookBook: Paul Mccartney – Μία Συνταγή για κάθε Δευτέρα της Εβδομάδας

 

  O Paul McCartney  κυκλοφόρησε το βιβλίο “Meat Free Monday – Cookbook”

Συνταγές για κάθε Δευτέρα του έτους

 

Ο Sir Paul McCartney, ένα από τoυς πιο διάσημoυς υποστηρικτές του κινήματος meatless Monday, το βιβλίο μαγειρικής “Meat free Monday – Cookbook”, περιέχει  μενού και ιδέες για κάθε Δευτέρα του έτους. Το βιβλίο αυτό το έγραψε σε συνεργασία με τις κόρες του, Στέλλα και Μαίρη,εκτός από τις  αγαπημένες συνταγές της οικογένειας McCartney περιέχει και συνταγές από μερικούς  διάσημους φίλους τους, συμπεριλαμβανομένων των Mario Batali, Woody Harrelson,  Vivienne Westwood, Kevin Spacey και Pink.

«Επικροτούμε τις αδιάλειπτες προσπάθειες της οικογένειας McCartney να προωθήσει μια πιο υγιή, πιο βιώσιμη διατροφή”, δήλωσε ο Σιντ Λέρνερ, ο οποίος ίδρυσε τη meatlessMonday το 2003.

Tα τελευταία 9 χρόνια, η meatlessMonday έχει γίνει ένα παγκόσμιο κίνημα, με δραστηριότητα σε 22 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2009, ο Πολ η Μαρία και η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ ξεκίνησαν την  εκστρατεία “Meat free Monday” στο Ηνωμένο Βασίλειο και ελπίζουμε να συνεχιστεί να εξαπλώνεται με την έκδοση του βιβλίου τους και στις  ΗΠΑ.

Ο 69-year-old rocker έχει πει πολλές φορές σε συνεντεύξεις “το πιο σημαντικό πράγμα που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν για το μέλλον του πλανήτη θα ήταν να φάνε λαχανικά. Η εκτροφή είναι μία από τις πιο καταστροφικές ανθρώπινες δραστηριότητες στη Γη.”

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου σχολίασε, «ότι ενώ πολλές λύσεις μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη, η ιδέα μίας μέρας την εβδομάδα χωρίς κρέας   είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν και είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί σχετικά εύκολα . ”

Το βιβλίο προσφέρει στους αναγνώστες συνταγές με εποχιακά τρόφιμα όπως Πικάντικες Τηγανίτες κολοκύθας,  Τάρταμανιτάρια , ρύζι πιλάφι με Κάσιους και Γρανίτα Καρπούζι, καθώς και σούπες για την άνοιξη , σαλάτες το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και το χειμώνα ψητά και μαγειρευτά – είναι όλα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η διατροφή χωρίς κρέας δεν σημαίνει ότι είναι άγευστη. Παρουσιάζουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο μαγειρικής, είναι η αγαπημένη σαλάτα του πρώην Beatle.
Super σαλάτα λαχανικών από τον Paul McCartney

Υλικά για 4 μερίδες

28 ντοματίνια
3 μπουκετάκια μπρόκολου
12 πράσινα φασόλια, κομμένα στη κατά μήκος
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 μαρούλι κομμένο με το χέρι σε μικρά κομμάτια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2/3 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
μια χούφτα ψιλοκομμένα βότανα της επιλογής σας
300 γρ. τόφου, κομμένο σε φέτες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου (αν θέλετε λίγο γλυκύτητα)

Προετοιμασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και  ψήνετε τα ντοματίνια για 10 λεπτά.

Βράστε στον ατμό  το μπρόκολο, τα πράσινα φασόλι και  τα καρότα  για περίπου 15 λεπτά,

Ανακατέψτε το καλαμποκάλευρο και τα μυρωδικά σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Βυθίστε τις φέτες τόφου στο μείγμα του καλαμποκάλευρου, και τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα.

Βάλτε στο πιάτο πρώτα τα κρύα λαχανικά μετά τα ζεστά και τέλος το τόφου. Ρίχτε τη σάλτσα από πάνω και αν θέλετε προσθέστε και άλλα καρυκευμάτα.

Αγοράστε το βιβλίο από το www.amazon.com

Επισκεφτήτε τη σελίδα του Paul McCartney -www.meatfreemondays.com

Υποστηρίξτε τη “Meatless monday [Δεν Τρώμε Κρέας τη Δευτέρα]” στο facebook

 

http://www.ecology.com

 

 

Αναρτήθηκε την 4 Jul στην κατηγορία Tα νέα της Γης / Διατροφή / ευεξία